Zink forbydes snart i landbruget som behandling i griseproduktionen. 

Her er svaret i stedet for zink, og svaret på et erstatningsprodukt af zink i svineproduktionen.

HeatPeat er varmebehandlet tørv der let strøs i stalden - smågrisenes maver ved afvending fra soen, og volder derfor ikke besvær, - kort sagt zinks afløser der er 100 % biologisk optageligt,  da HeatPeat optager giftstoffer og stopper dårlige maver

RååTex i Sverige har svaret på Zinkens afløser.... MCP - HeatPeat 

https://editor.wix.com/html/editor/web/renderer/edit/02c3f6bb-71ec-4f0a-b345-dd435d5389d1?metaSiteId=5784ee62-6349-4793-86e3-059c51443a08

Sverige er billigere jagt end Polen.

Pas på de mange afgifter og smågebyrer, rabatter på dyre svin m.m. i Polen

I Polen kører du rundt på store revirer, en del auto pürsch må påregnes, du har hjælpe jæger med hele tiden, det er store revirer 5000 – 20.000 HA – man må erkende at Polen er sikrere for at skyde mange bukke og mere – man farer rundt i bil fra gode sted til gode sted, det er hektisk, men vær sikker på du ikke ved et tilfælde skyder en guldmedalje til små penge 2299 – dem sælger det til listepris 20-30.000, og snak om det sagtens kan lade sig fra udbyderen er snak.  Du kan komme til at skyde f.eks. 3-4-5-6 bukke – du drøner bare rundt i bil. Men det koster betydeligt. 

Polen er et skønt dyrt jagtland – når du står hjemme hos Birgitte med Stegepanden koster Sverige halvdelen af hvad Polen koster, Kommer du fra Polen bliver du skilt, og så er der mere tid til jagt – kommer du fra Sverige bliver hun, og så har du al balladen.  

Polen koster kassen men der er kun 105.000 polske jægere (2018) de har monopol, og betaler al deres jagtleje med turister indtægter.

Statsrevirerne er bedste kvalitet, men det koster mere end vort eksempel nedenfor, pas på udbyderne.   

Sverige er dig selv der jager, du kan pürsche selv uden ledsager, og de store bukke i Sverige er store. Ingen autopürsch du jager også fra stiger og tårne om natten. I Sverige er revirerne mindre, men der er topbukke og masser af svin – man skal dog vælge hvad man vil skyde, og jage derefter.

Udbyderen i Sverige skal man passe lige så meget på som alle andre steder, der er virkeligt fupmagere - så pas på. 

tag til Sverige og nyd landet, naturen og er du febrilsk jæger så tag til Polen. Men nyder du det og lkan du undvære at skulle skyde noget altid er Sverige stedet for dig. Sverige som Polen er geniale jagtlande, men når du ikke skyder noget i Polen, siger de: jagt er jagt - i Sverige siger vi bedre held næste gang. 

 

2020                                                                   Polen                 Sverige

3 dages jagt                                                       2999                  5625 egen kost

Buk  fast pris                                                      2299                  incl i ovenstående pris

Vildsvin keiler                                                     3899                  1500 valgfri buk/gris

mindre grise                                                       799-2199          1500 valgfrit uanset størrelse

adm, gebyrer                                                      899                    0

Kørsel 6x30 € =                                                  1341                  0

Rejse til fra Polen estimeret m færge                  3600                  800

drikkepenge                                                        300-400            en kasse guld bajere

ca. sammenligning incl buk                               11438                6425,-

med en buk + en lille keiler                                15.337               7925,-

                                                                                        Jelnia 

Billedet viser Jelnia i Polen, vort eget revir ved Szczecinek på 984 tdr. land - er vidunderligt græs slette område med 50 tårne og stiger, Det samlede jagtklub der både er private og statslige revirer er på  40.000 HA, hvor man skyder ca. 200 stk kronvildt, 200 vildsvin og 200 stk råvildt. Officielt. Jagten er stort set gratis for jægerne, og de hjembringer vildtkød pr. kg for 10-20,- / kg, jagt turisterne betaler stort set alle omkostninger, så nogle gange ville man ønske sig man var polsk jæger.

Den privatisering med jagt der er i EU er endnu ikke gennemført i Polen - derfor er priserne meget høje for turister, og nærmest ingenting for en polsk jæger. Når vi betaler 1000 / HA koster det en polsk jæger 3-4 Zloty - det er årsagen til korruption, sort skydning osv...  Eksperter mener der skydes mere end dobbelt så mange stk vildt i Polen som der opgives, men landets fantastiske natur og enestående jagt er værd at besøge. Selv om jægerne i Polen handler i strid med EU reglerne, og jagten utvivlsomt ville koste det halve, hvis den var liberaliseret og ikke efter gammel kommunistiske regler. 

 

 

Køer kikærter   

 

Oksekød - forurener 13, 21 eller 34 x mere end kikærter.

Man skal huske : Køer gir mælk, yogurt, cafe latte, bøffer, læder til sko, møbler, remme, sundeste gødning til kikærter, korn og markens produkter. Vi har glæde at dem på marken med kalven, ost, parmesan, skyr, det har været vores husdyr i titusinder af år.

De omdanner grønt-græs til energi, noget vi ikke selv kan overhovedet -  

Fjern mælkeprodukter og erstat med kik-ærter i køleskabet.

Det blir hyggeligt. En cafe kikærtemælk - charmerende. 

Hop ud af kontorerne, væk fra Iphone og IT,  glem filosofier og begynd at dyrke fysisk jorden selv - reducer i stedet til at synes skal - kort sagt fej for din egen økologiske dør, og skift hjul på cykler, barnevogn og bildæk til kik ærte produkter - dæk er råolie produkt, fjern plastik, det er råolieprodukter, køb og dyrk dine grønsager lokalt.....plant tisindvis af træer, ikke et på 15 HA på Lolland, sammen med 900 andre - du skal plante, ikke undskylde med CO2 kompensationer og skrivebordsfilosofi - det her det er jo alvor ... og du er den absolut største forurener. Du kan gøre noget ved det, et kan køerne ikke.  

 

juni2006 162.JPG